Δελτίο Τύπου ΣΔΙΠ

Δελτίο Τύπου ΣΔΙΠ

Με αφορμή την ενημέρωση μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί μιας αυθαίρετης κατάληψης από τον Σύλλογο Οικιστών (Σ.Ο.Ι.Π) σε χώρο της Ι.Π. που είχε παραχωρηθεί με σύμβαση από τον Συνεταιρισμό στον Αθλητικό Όμιλο ΑΕΤΟΣ για την άσκηση των αθλητικών του δραστηριοτήτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΙΠ στα πλαίσια της προστασίας της ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού ενημερώνει τους κατοίκους και ιδιοκτήτες για τα εξής:

  1. Ο χώρος των γηπέδων είναι χαρακτηρισμένος από το σχέδιο του οικισμού ως κοινωφελής χώρος, Δεν είναι κοινόχρηστος, δεν είναι καν Δημοτικός.  Δεν προβλέπεται η κατασκευή εγκαταστάσεων δημόσιου χαρακτήρα, ή οποιαδήποτε αυθαίρετη κατάληψη για οποιαδήποτε χρήση.
  2. Ο χώρος αυτός (το Ο.Τ. 31) μετά και την διευκρίνιση και τις διακρίσεις του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 που πλέον εξειδικεύει την γενικότητα της παρ. 5 του άρθρου 1 του ν. 690/1948, έχει προβλεφθεί για την άσκηση ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας υπερτοπικού χαρακτήρα και επομένως η κυριότητα και η χρήση του ανήκει στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Συνεταιρισμού.  Αποτελεί έναν εκ των χώρων που ο φωτισμένος πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης είχε προβλέψει ως χώρο υπερτοπικής δραστηριότητας για τον προσπορισμό εσόδων στον Συνεταιρισμό και την διάθεσή τους για τις ανάγκες του Οικισμού.
  3. Στην κοινότητα Αφιδνών είχαν παραχωρηθεί με Συμβολαιογραφική πράξη οι κοινωφελείς χώροι (αγοράς, Σχολικών κτιρίων, Αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.) που ήταν απαραίτητοι και υπέρ αρκετοί για την κάλυψη των αναγκών του μέγιστου δυνατού αριθμού κατοίκων του οικισμού.
  4. Το Δ.Σ. του συνεταιρισμού είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε για να εξετάσει αιτήματα παραχώρησης χώρων, για οποιαδήποτε χρήση που συνάδει με τον χαρακτήρα της περιοχής, στα πλαίσια του νόμου, και με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Υπό αυτό το πρίσμα, αν ο ΣΟΙΠ ζητούσε την παραχώρηση χώρου από τον Σ.Δ.Ι.Π.  θα προχωρούσαμε άμμεσα στην εξέταση του αιτήματος – υπό τον όρο της τήρησης των κανόνων καθαριότητος και σεβασμού του περιβάλλοντος.  Σε κάθε περίπτωση, δεν ζητήθηκε η άδεια του Σ.Δ.Ι.Π.
  5. Η στάση αυτή του Σ.Ο.Ι.Π εγείρει εύλογα ερωτήματα όσον αφορά τα κίνητρα του Σ.Ο.Ι.Π. και των ιθυνόντων, και δημιουργεί εκ νέου προβλήματα.  Κατά συνέπεια, ο Συνεταιρισμός επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος.  Το Δ.Σ. δηλώνει απερίφραστα ότι ο Συνεταιρισμός θα υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο του. Πρέπει να μπει τέλος τόσο στην όποια πιθανή προσπάθεια υπονόμευσης και παραφιλολογίας περί διάλυσης. Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Οικιστών να σεβαστεί τη νομιμότητα και να αναλογισθεί τις συνέπειες της αυθαιρεσίας στα συμφέροντα του Οικισμού.

Με τιμή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. Α. ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ                                                   ΠΑΝ. Α. ΠΑΝΤΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.